Jasminova riž 1000g
Jasminova riž je vrsta dolgorepega riža, ki se goji predvsem na Tajskem in se uporablja v azijski kuhinji. Poleg Tajske, ki je njen glavni dobavitelj, se jasminov riž trenutno goji tudi v Kambodži, južnem Vietnamu in Laosu. Ena od njegovih značilnih lastnosti je rahlo opazen, sladek vonj, ki spominja na jasmin - od tod tudi njegovo ime. Ima tudi specifičen, zelo rahlo sladek okus, ki ga včasih imenujejo med. Jasmin ima veliko hranilnih vrednosti. Predvsem je odličen vir ogljikovih hidratov in beljakovin, hkrati pa vsebuje malo maščob, zato ga pogosto izbirajo ljudje, ki se ukvarjajo s športom ali hujšanjem. Uživajo ga lahko tudi tisti, ki imajo težave z prebavo - jasminov riž je lahko prebavljiv in ne obremenjuje želodca, čeprav pušča občutek sitosti. Riž je izdelek brez glutena. Prav tako je odličen vir vitaminov B, vitamina E ter kalija, magnezija, cinka, železa in fosforja.